poniedziałek, 11 października 2010

Pierwszy dzień


Dzień zaczelam od obiadu. Faza uderzeniowa rozpoczęta.

Zrobilam klopsiki w sosie jogurtowo-koperkowym.

Skladniki:
-mieso mielone 400g(indycze z mala zawartoscia tluszczu),
-jogurt naturalny 0% 200ml,
-koper peczek,
-2 lyzki otrąb.
-2 jajka
-woda,
-przyprawy

1.Bierzemy miske, wrzucamy do niej mieso mielone, 1 jajko, otreby i mieszamy wszystko ze soba.
2.Formujemy klopsiki. wrzucamy na teflon (bez tluszczu) i smazymy z obu stron.
3.Nastepnie wrzucamy klopsiki do garnka i zalewamy je woda (tak by byly zakryte), niech sie podgotuja.
4.Mieszamy jogurt z żóltkiem jajka i z koperkiem posiekanym na drobno.
5.Po zagotowaniu klopsikow odlewamy nadmiar wody i wlewamy mieszanke jogurtowa, po czym gotujemy ok. 5 min

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz